Zo houd je een killer sollicitatie

Iedereen gaat weleens op sollicitatiegesprek voor een stage of een serieuze baan. En net als bij alles, oefening baart kunst! Maar wat kun je nou het beste doen? 

Stevige handdruk 

Een eerste indruk is het belangrijkst. Oefen op je handdruk, want echt niemand houdt van slappe handjes (yikes!). Tevens geeft een stevige handdruk de indruk dat jij zelfverzekerd bent.

Zenuwachtig, wie?

Sollicitatiegesprekken blijven altijd wel een beetje spannend. Zorg er alvast wat voor dat jij minder pressure hebt, door bij verschillende bedrijven te solliciteren. Mocht dit gesprek misschien geen match zijn, dan is het simpelweg; ‘’Thank u, next!”

Ken je sterke en zwakke punten

De vragen die jij gegarandeerd gaat krijgen bij elk gesprek gaan over je sterke en zwakke punten. Tip: maak van je zwakke punt gelijktijdig ook een sterke punt. Dit kan je bereiken door bijvoorbeeld te zeggen “Mijn zwakke punt is toch wel dat ik heel perfectionistisch ben”. 

Lees je in over het bedrijf

Een volgende vraag die vaak gesteld wordt is wat jij al over het bedrijf weet. Lees je daarom alvast goed in over het bedrijf waar jij gaat solliciteren. Check hun Instagram/Facebook of check de nieuwswebsites over ‘Bedrijf X’. 

Stel vragen

Waarschijnlijk heb jij ook lastige vragen die jij wilt stellen over bijvoorbeeld de loon en/of reisvergoeding. Kom voorbereid over en heb deze vragen alvast genotuleerd op een notitieblok. (Tip! Onze fave notitieblokken zijn die van @oxfordgeneration_bnl.) Verder is het van belang om wederzijdse interesse te tonen, door zelf ook vragen te stellen aan de persoon die jou interviewt. Deze antwoorden kan jij vervolgens opschrijven voor een serieuze indruk.

Heb jij nog een goede tip? Laat hem hieronder weten!

Geef een reactie