Waarom je een personal stylist nodig hebt

Een personal stylist, wat is dat nou? Een personal stylist is iemand die met jou je persoonlijke stijl gaat onderzoeken en gaat kijken welke kleuren, pasvorm, prints en stoffen het beste bij jou als persoon passen. Nu denk je waarschijnlijk: Waarom zou ik hier gebruik van maken? Personal stylist, Lisanne Porteners, vertelt je alle dirty little secrets.

‘’Veel mensen dragen kleding die net niet helemaal goed zit. Of ze hebben de verkeerde kleur of er roept een bepaalt gevoel op waar je je niet helemaal bewust van bent. Zo kan de kleur van je outfit een groot effect hebben tijdens de eerste ontmoeting met iemand. Bij sommige personen kan zwart namelijk heel streng overkomen en is het beter om voor een hele donkere kleur bruin te gaan. Hetzelfde geld voor wit en crème wit. Het subtiele verschil tussen deze kleuren kan een gigantisch effect hebben op jouw look. Zo kan een bepaalde tint je er bleekjes laten uitzien, waardoor je ziekjes lijkt terwijl dit helemaal niet waar is.’’

Mogen we nu geen zwart meer dragen? Lisanne: ‘’Natuurlijk wel, maar door een warme kleur make-up in mijn gezicht te dragen ontstaat er een balans. Als ik zwart op zwart draag oog ik gelijk heel streng en sneller bleekjes en ziek. Door de warme make-up toe te voegen of een accessoire in een warme kleur in de buurt van mijn gezicht wordt de lijn van het zwart onderbroken. Nu zeg ik niet dat je rigoureus je kledingkast moet omgooien, maar het is altijd handig om te weten welke kleuren, pasvormen, printjes en materialen in je voordeel werken. Ik vind het belangrijk dat je weet dat de subtielste dingen een groot effect kunnen hebben op je look.”

”Als personal stylist begin ik altijd met een intake. Doormiddel van een vragenlijst en het bekijken van moodboards krijg ik inzicht in je voorkeuren qua stijl, kleur en pasvormen. Vervolgens ga ik aan de hand van kleurdoeken kijken naar welk kleurenpallet het mooiste je natuurlijke complexie complimenteert. Het is voor mij altijd belangrijk om jou in dit proces actief mee te nemen. Door de verschillende doeken bij je gezicht te houden zal je zien wat voor effect de warme en koele kleuren hebben. Aan de hand hiervan kan er een kleurprofiel worden opgemaakt. Dit kleurprofiel bestaat uit de kleuren die jou meest complimenteren.

Vervolgens ga ik verder met een figuuranalyse. Hierbij gaan we samen naar je lichaamsbouw kijken. Aan de hand van je lichaamsbouw kunnen we vaststellen welk figuurtype je bent. Zodra je jouw figuurtype weet kun je met stoffen en printjes makkelijker je pluspunten benadrukken. Als je bijvoorbeeld een atletische bouw hebt met bredere schouders kun je door aan de onderkant volume of printjes toe te voegen een zandloper figuur creëren. Zo kan het materiaal van de kleding die je draagt ook al een verschil maken.”

Nadat we jouw kleurprofiel en figuurtype te weten zijn gekomen ga ik samen met jou kijken hoe we jouw voorkeur voor stijl, kleur en pasvormen hiermee kunnen verwerken. Misschien draag je wel heel graag de kleur blauw, maar ben je er nu achter gekomen dat er een tint blauw is die jou beter staat. Door van dit soort informatie op de hoogte te zijn kun je al een groot verschil in je look maken.  Ook kan het zijn dat je onzeker bent over een bepaald lichaamsdeel. Aan de hand van je analyse ga ik kijken op welke manier we dit lichaamsdeel mooier kunnen laten uitkomen of juist kunnen verdoezelen als je dit wilt. Ook is het mogelijk dat een personal stylist je kledingkast komt bekijken en helpt met het verwerken van je kleurprofiel en figuurtype in je huidige kledingkast. Hierna kan er ook een personal shopping afspraak worden ingepland. Dan ga je samen met je personal stylist winkelen om je kleurprofiel en figuurtype te verwerken in je garderobe.

Het fijne aan een intake met een personal stylist is het feit dat je nog meer inzicht en kennis krijgt in het gebruik van kleuren, pasvormen en materialen. Dit is kennis waar je de rest van je leven de vruchten van zult plukken. Daarom raad ik iedereen aan om minstens 1 keer in zijn of haar leven gebruik te maken van een personal stylist.’’

Heb je nog meer vragen voor Lisanne? Neem dan een kijkje op haar website www.lisannestyling.com. Hier kun je altijd vragen stellen over een kleur- of figuuranalyse. Ready, set, fashion!

Geef een reactie