Een weekend in Kopenhagen

Copenhagen, here we come! Als je een trouwe volger bent van @FRENDZonTour, heb je vast gezien dat wij een tijdje terug naar het kleurrijke Kopenhagen zijn geweest. Met een kleine throwback naar de zomer, vertellen wij je in dit artikel ons weekend in Kopenhagen!

Oh summer, how much we miss ‘ya. Wanneer wij naar buiten kijken worden we niet bepaald vrolijk met het weer. Daarom blikken wij terug op alle hotspots die wij in Denemarken hebben bezocht. Om 08:45 meeten wij onze FRENDZ Marije Zuurveld en Mette Hoekstra. Wanneer je vroeg vertrekt kun je niet alleen Schiphol leegtrekken aan tax free notitieboekjes en make-up, ook heb je heel de dag voor je om vol te plannen en de leukste plekken te bezoeken. Of je kunt heel de dag slapen, voor de mensen die geen ochtend persoon zijn en moeite hadden met het vroege opstaan. Na een paar uurtjes komen wij aan in Kopenhagen, het is nu 11:50. Voor ons voelt het gelijk als thuis, de mensen zijn aardig en het weer is fantastisch. Minstens 25°C, doe dit ons maar elke dag (heb je al door dat we níet van de winter houden?). 

Onze Air BnB zit midden in het centrum en we kunnen veel te voet doen. De eerste plek die wij zoeken is Atelier September. Met heerlijke toast en verse sapjes wordt dit zeker een plek om vaker te bezoeken. Nadat onze hangry moodis gesust en we weer blij zijn met het leven, vertrekken we naar een botanische tuin. Omdat we veel te voet gaan, ontdekken wij veel over de stad. Plus weten we hoe wij de volgende keer moeten lopen, terwijl we tegelijkertijd een kleurtje pakken in de zon. Een botanische tuin geeft gelijk het gevoel alsof je een echt buitenmens bent. Terwijl je stiekem in Nederland achter je laptop het liefst 5 uur Friendswilt kijken. Veel fotogenieke hoekjes, daar houden wij van!

Wat ook in de buurt zat is Nyhavn, je kent het wel. Die straat met de gekleurde huizen die je áltijd op Instagram spot bij de bekendste influencers. En waar zij zijn, zijn wij ook. Overal waar je kijkt zie je de gekleurde huizen oh wat is het fijn om hier te zijn. Naast de mensen die hier super aardig zijn, is de architectuur ook mooi! Na wat foto’s gemaakt te hebben gaan wij naar een restaurant die we aan de overkant zien, Trattoria Fiat. Zodra wij de gerechten risotto en pizza op de menukaart zien, zijn de big smiles niet van onze gezichten af te halen. Let’s eat!

Voor een mega leuke campagne zijn we op dag 2 in het appartement aan het schieten en besluiten om hier te eten. Met een 7/11 die op de hoek zit kun je alles halen wat je hartje begeert. Met wat croissantjes en verse jus gaan wij aan de slag. Met een goed gevulde maag en 2.433 foto’s rijker pakken wij onze koffer in. “Huh, gaan jullie nu al weg?” Horen wij jou zeggen, but the answer is NO. Met een volgepropte koffer stappen wij de Uber in naar Tivoli. Oftewel, de Efteling van Kopenhagen. 

Suikerspinnen hier, popcorn daar. Tivoli is voor jongeren én ouderen leuk, overal zie je lachende gezichten. Vanwege de drukte is het wat lastiger om foto’s te maken voor de ‘gram, maar daardoor niet minder leuk. Tivoli is een attractiepark midden in het centrum. Zo is dit goed bereikbaar en kun je hier ook eten. Wij kunnen hier elke dag wel naartoe. 

Waar wij het meest naar uitkeken was Manon Les Suites. Manon le wat..? Dit is officieel gezien een hotel mét een prachtig zwembad en daarom gaan wij hiernaartoe. Je kunt namelijk tickets kopen om alleen het zwembad te bezoeken en helemaal tot rust te komen. Je weet niet wat je mee maakt wanneer je hier naar binnen loopt. Met echte spa muziek, of hoe Marije Zuurveld het noemde: “lift muziek” voel jij je hier helemaal op jouw plek. 

Last day, new hotspots! Het liefst zouden wij hier een jaar lang kunnen zitten, maar toch komt er een eind aan. Om deze Kopenhagen Tour af te sluiten nemen wij je mee naar Superkilen Park. Overal waar je kijkt zie je graffiti en heuvels, heel-veel-heuvels… Door de lijnen op de grond kun je hier toffe foto’s maken met een 3D effect. 

Nog 1 laatste stop en dan gaan we echt terug naar Nederland. Bij het restaurant Wulff & Konstali kun je heerlijk brunchen. Zie het als een soort tapas, maar dan als brunch. Met een kaart kun je aankruisen wat je wilt eten. De menukaart gaat van avocado toast, acaï bowls tot aan scrambled eggs. Voor ieder wat wils.

Thank you for having us, Copenhagen.  

Check de Kopenhagen vlog: https://www.youtube.com/watch?v=WFbk7TIXiuU&t=24s

Our fave places:

Atelier September Gothersgade 30, 1123 København, Denemarken

Trattoria Fiat Kongens Nytorv 18, 1050 København, Denemarken

Tivoli Vesterbrogade 3, 1630 København V, Denemarken

Manon Les Suites Gyldenløvesgade 19, 1600 København, Denemarken

Wulff & Konstali Isafjordsgade 10, 2300 København, Denemarken

Geef een reactie