Dit hebben wij geleerd tijdens het reizen

Na meer dan 10 landen te hebben bezocht als FRENDZ, staan hieronder wat tips die we along the way hebben geleerd.

  1. Keep an open mind

Er kunnen tijdens het reizen wat tegenslagen zijn: de taxi komt niet opdagen, het eten is niet lekker of de mensen zijn niet vriendelijk. Het enige wat je in je hoofd moet houden is dat er altijd een oplossing is. Soms gaat een vakantie gewoon niet lekker en kom je in een nare situatie terecht waardoor je gewoon terug in je eigen bed wilt liggen. Er is altijd een uitweg, blijf positief. Zorg dat je altijd een plan B hebt. Is het eten niet lekker? Bestel iets anders of ga een restaurant verder zitten. Taxi niet op komen dagen? Uber is je beste vriend, gelukkig kan het hostel/hotel waar je verblijft je hier ook altijd mee uit helpen. Mensen niet vriendelijk? Keep your head up! Blijf zelf vriendelijk en wees geduldig. Hak knopen door en zorg dat je veel ervaringen op doet. Dit helpt bij de volgende reis die je gaat maken! 

  • Be a boss ass Bitch (bitch, bitch, bitch)

Tijdens het reizen kan er van alles gebeuren, hoe graag je het ook wilt of niet. De ene plek voelt meer vertrouwd, bij de ander wil je het liefst zo snel mogelijk weg. In steden zoals Marrakech zijn er veel mensen die je iets willen verkopen, je meenemen in hun winkel en je elk complimentje geven in het woordenboek. Dit is natuurlijk goed voor je ego! Dit gebeurt vooral in de Souks, hier kun je veel koopjes en souvenirs aanschaffen, zoveel je maar wilt. Overal waar je kijkt is wel iets en zijn er dus ook veel mensen. Hier kunnen zo 10 mensen op je af stappen en je letterlijk hun winkeltje in willen slepen, als ze maar iets verkopen. Houdt voet bij stuk en loop door, tenzij je naar binnen wilt. Just keep walking, zoals Nicki Minaj het zegt: ‘’Be a boss-als Bitch’’. Kom voor jezelf op en geniet van de omgeving, en oh ja, probeer goed af te dingen ;). 

  • Durf groot te denken (en neem ruim)

Iedereen heeft wel een droomplek waar zij graag naartoe zouden willen. Blijf positief, en bedenk ondertussen een plan hoe je deze droom waar kan maken. Ga sparen, zoek de leukste hotspots op en kom de juiste informatie te weten. Je kunt zoveel meer bereiken wanneer je groots denkt en je doelen voor ogen houdt. Neem keuzes en schrap eventuele ideeën af en raak opnieuw geïnspireerd. Al ga je duizenden moodboards, die ‘summer vibes’ heten op Pinterest af, om 2 uur s ‘nachts. 

  • Wees dankbaar en waardeer alles

Het kan zijn dat je in sommige landen merkt dat mensen het slechter hebben dan jij, zorg dat je grounded blijft en dankbaar bent voor wat je thuis eigenlijk allemaal hebt. Een huis, eten en het geld voor een mega leuke reis in het buitenland. De mensen zijn meestal gelukkig, en dat is alles wat er nodig is. Zij zijn zelf dankbaar dat zij het recht hebben om te leven en dat je niet veel nodig hebt om gelukkig te zijn. 

  • Overal zijn winkels

Natuurlijk is het doel van de FRENDZ reizen om zoveel mogelijk content te schieten voor verschillende merken. Daarom gaan wij met zo’n acht koffers op reis, voor een drie daagse trip. Vaak hebben we na een dag al genoeg content voor een maand (yes, you heard correctly) en gaan we vaak zwaar over bepakt op Tour. Heb je geen kleding meer om te shooten? No worries, in het souvenirwinkeltje heb je genoeg kleding die gelijk bij de cultuur past. Zo heb je iets leuks om mee naar huis te nemen, en leer je ook iets!

Wat heb jij geleerd tijdens het reizen?

Geef een reactie