Beach, please!

Wanneer wij aan een vakantie denken, denken wij gelijk aan zon, zee en strand. Wij, tenminste…  Na ons toffe avontuur in Kaapstad hebben wij een lijstje gemaakt met de mooiste stranden in colourful Cape Town. Gelukkig kun je ieder moment van het jaar afreizen naar Afrikiki. Het voelt namelijk altijd in Zuid-Afrika aan als zomer (30+ °C). We say beach, please!


  • Clifton Beach

Voel je net als een local en ga heerlijk zonnen op Clifton Beach. Overal waar je kijkt zie je ontzettend leuke parasols en ligbedden – die overigens te huur zijn. Let wel op naar welk strand je gaat. Bij Clifton beach heb je namelijk vier stranden met elk haar eigen soort publiek. Vanwege de koude drankjes en ijs zal je op nummer vier ontzettend veel mensen tegenkomen. Wil je toch iets meer rust? Ga dan naar één van de andere stranden and have the time of your life. 

Hoe kom je er? Via Beach Road kun je naar Sea Point lopen en eindig je bij Victoria Road. Deze weg gaat van Clifton naar Camps Bay (amazing voor Instagram-posts!)

  • Camps Bay Beach

Ook Camps Bay Beach is een perfecte go-to in Kaapstad en ook de meest bekende onder de toeristen. Met wat restaurantjes aan de overkant kan Camps Bay Beach zich het meest populaire strand noemen. De palmbomen en drankjes zijn zeker een Instagram post waard. Net als Clifton Beach kun je hier parasols en ligbedden huren, maar loopt er ook personeel rond die zonnebrillen, hoeden, ijsjes en drankjes verkopen. Zelf vonden wij dit ideaal! Wel kan het hier dus aan de prijzige- en drukke kant zijn.

  • Noordhoek Beach

Doe je ogen dicht en denk aan het volgende; Je ligt op een heerlijk, wit strand met een prachtige oceaan. Een licht windje en een cocktail in de hand. No stress and no worries,  het enige wat je kan doen is genieten. Dat is Noordhoek Beach, een ansichtkaart in real life. 

  • Boulders Beach

Net als Noordhoek Beach heeft Boulders Beach een prachtig mooi wit strand, alleen net een tikkeltje beter. Want… het strand zit vól met pinguïns! Een heel ander gezicht wanneer je alleen pinguïns hebt gezien in ‘Happy Feet’, want op Boulders Beach is het 30 °C. Dit is zeker een mustsee als je in Kaapstad op vakantie bent! Ze zitten overal, écht overal. Ook in de duinen, dus wees voorzichtig waar je loopt!

Vergeet je niet goed in te smeren, zoals de meeste van ons niet hebben gedaan… (guilty as charged)

Geef een reactie