6x hotspots Kaapstad

Van kleurrijke huizen tot smoothie bowls – Capetown has it all. In dit artikel laten we de beste hotspots zien. Zeker een aanrader dus, wanneer jij Afrikiki een bezoekje gaat brengen!


  • Bo-kaap

Het kleurrijkste van Kaapstad, Bo-Kaap. Zie het een beetje voor je als de Notting Hill van Londen. Bo-Kaap is namelijk gevuld met gekleurde huisjes, in hartje Kaapstad. Vanwege de populariteit kom je hier ook veel toeristen tegen. Say hello to: vaders met sandalen, witte sokken en cargo shorts. De wijk Bo-Kaap is een multiculturele moslimwijk en de inwoners stammen af van de voormalige slaven. Het was vroeger voor hen verboden om kleurige kleding te dragen. De afschaffing van de slavernij (in 1838) werd daarom als een groot feest gevierd (fissa fissa fissa!) Dit resulteerde in waanzinnige huizen!

  • Clifton Beach

Een prachtig strand, daar houdt iedereen natuurlijk van. Heerlijke witte stranden en een strakblauwe oceaan, love it. Wil je een tijdje genieten in de zon en (als je het aan kunt) even helemaal niks doen? Meer over dit strand te weten komen? Houd dan onze blog in de gaten 😉

  • MAReSOL

Midden in het centrum van Kaapstad ligt het heerlijke restaurant MAREeSOL. Hier serveren zij onder andere vis en zeevruchten. Zij zijn gevestigd aan de prachtige haven waar je de hele dag lekker kunt genieten van de boten. Bovendien kun je hier lekker op het terras dineren, waar je de perfecte Instagram-shots kunt maken tijdens de zonsondergang. MAREeSOL is open van 08:00 – 22:00 uur. 

  • Delaire Graff Estate

Wine tasting, anyone? Welkom bij Delaire Graff Estate, lodges, spa’s en wijn – heel veel wijn. Met een heerlijk uitzicht loop je door de wijngaarden naar een geweldige spa. Ook kun je boven de wijngaarden genieten van een perfect kaasplankje en de wijnen testen. Want wees eerlijk, voor elk gerecht heb je een andere wijn die er nét iets beter bij smaakt. Heb je hier eigenlijk geen verstand van? Dan kun je net zo veel drinken als je wilt, because it’s always 5 o’clock somewhere. 

  • Café Paradiso

We love Café Paradiso! Je hebt het al een tijdje geleden kunnen zien in onze Kaapstad vlog. Het personeel is ontzettend aardig en serveren jou de lekkerste smoothie bowls – terwijl je in het zonnetje zit. Het licht is perfect en je komt hier veel Instagram locals tegen. 

  • Table Mountain

What a view! Table Mountain zorgt ervoor dat jouw hoogtevrees niet meer bestaat. Met een hoogte van 1.085 meter heb je een prachtig uitzicht over de mooie stad. Table Mountain kijkt uit op de westelijke kaap en heeft een kenmerkende platte bovenkant. Supertof om hier je ‘I’m on top of the world’ foto momentje te pakken.

Bo-Kaap: 71 Wale St, Schotsche Kloof, Cape Town, 8001, Zuid-Afrika

Clifton Beach: Clifton, Kaapstad, 8005, Zuid-Afrika

MAReSOL: Slipway, Pierhead, V & A Waterfront, Cape Town, 8001, Zuid-Afrika

Delaire Graff Estate: Helshoogte Rd, Stellenbosch, Zuid-Afrika

Café Paradiso: 110 Kloof St, Gardens, Cape Town, 8001, Zuid-Afrika

Geef een reactie