Redenen waarom je naar Notting Hill moet gaan

Londen is de perfecte plek om je te gedragen als een typische toerist. Vandaag krijg je een (digitale) tour van de leukste plek in Londen. Naast de Big Ben of course, die in restauratie stond toen wij erlangs liepen. Notting Hill is the place to go!


De foto’s van Notting Hill staan al een tijdje op onze Instagram (@FRENDZonTour & @FRENDZ__) en nog steeds zijn wij aan het nagenieten. Zelfs in het najaar springen de felle kleuren eruit en voelt het alsof het midden zomer is. Wie wilt dat nou niet? Notting Hill is een wijk wat vol staat met pastelkleurige huizen en geeft je gelijk een good mood. Alles ziet er ontzettend schattig uit en elk huis is fotogeniek. Heerlijk om lekker rond te dwalen. 

Naast het feit dat je hier écht kunt wonen (en een godsvermogen betaald) is het een van de meest Instagrammable-spots in Londen. Zo kregen wij meerdere keren te horen van de bewoners: “Jesus Christ they are doing a *@*$& photoshoot again”. Geloof ons het is mooi, maar wij zouden er ook niet willen wonen. 

Let wel op wanneer je de vrolijke huisjes bezoekt. Zaterdagochtend staat Notting Hill namelijk in het teken van de Portobello Road Market. Heb je een heerlijk weekendje London en wil je graag de architectuur bewonderen? Dan is het beter om op zondag te gaan, wanneer de straat vrij is van allerlei kraampjes. Of wil jij je juist voelen als een echte Brit? Dan is deze markt perfect voor jou. De kraampjes hebben een vintage sfeer plus het is ook nog eens de grootste antiekmarkt in de wereld. Oude camera’s, kleding en antiek serviesgoed kun je hier vinden – voor het geval dat je oma alles heeft weggedaan. 

De wijk Notting Hill is goed te bereiken met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld de metro. Of je volgt gewoon de menigte, die gaan hoogstwaarschijnlijk toch naar deze te gekke hotspot.

Notting Hill: Londen W11 2PA, Verenigd Koninkrijk

Geef een reactie