Staycation | Amsterdam (luxe)

Hey there, girlboss. Heeft jouw horoscoop het nog niet vaak genoeg gezegd? Neem nou een keer die rust, je werkt veel te hard. Daarom is het nu tijd om eens tot rust te komen –  in eigen land: Staycation time!

Café de Paris/Metropolitain

We beginnen met een heerlijke brunch, want eerlijk; uitslapen is heerlijk. Een hotspots wat ook nog eens centraal zit en waarschijnlijk dicht bij jouw hotel, Café de Paris. Het brunch gedeelte is in Metropolitain. Hier kun je geweldige croissants en chia bowls bestellen. Onze faves? Deffo de french toast. Dit is suikerbrood met kaneel en in het Nederlands ook wel bekend als wentelteefjes. Hiervoor kun je kiezen om er bacon bij te doen of rood fruit – in ieder geval genoeg keuze voor iedereen. Van gerechten met ei tot aan sandwiches.

Mama Kelly

Iedereen die weleens in Amsterdam komt, kent Mama Kelly. Dit restaurant valt op vanwege haar uiterlijk, roze en goud – elk influencer haar droom. Met amazing kip & kreeft op het menu is het een duidelijke hotspot. Mama Kelly: “Onze kaart is eigenlijk heel simpel. Bij Mama eet je of kip of kreeft. Natuurlijk hebben we naast deze signature gerechten nog veel meer keuze, maar als je Mama optimaal wilt ervaren, kies je voor onze Franse boerenlandkip of een prachtige kreeft. We serveren allebei onze specialiteiten op verschillende manieren. Van klassiek tot aan extra spicy”.

De Kop van Oost

Dit restaurant is geschikt voor alle momenten van de dag, vandaag gaan wij het hier over de lunch hebben. Tenzij je er een borrel bij wilt, want die hebben ze ook! Op 9 november 2018 zijn zij geopend, helemaal nieuw dus. De Kop van Oost is dé nieuwste hotspot van Amsterdam waar je mooie foto’s kunt maken en gebruik kunt maken van het prachtige uitzicht. Met een heerlijke burrata en hun eigen special: De Kop van Oost salade. Een mediterraanse salade met geroosterde tomaat, pompoen, rode ui en nog veel meer. Loopt er al water in je mond? Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je genieten van de lunch.

Happy Happy Joy Joy (west)

Zet het nummer van Pharrell Williams maar op, want met deze hotspot wordt je zeker ‘Happy’! Het Aziatische restaurant Happy Happy Joy Joy serveert de perfecte diner mogelijkheden, van chicken wings tot aan pulled jackfruit (say whaaaat?). Ook hebben ze bubble tea om van weg te dromen.

Je hebt drankjes gedaan, nu op naar de overnachting. Wij hebben een paar van onze favoriete (luxe) hotels voor je opgezocht. Het enige wat jij nog hoeft te doen is boeken!

Pulitzer Amsterdam

Met uitzicht op de Prinsengracht, wil je hier nooit meer weg. We hebben het natuurlijk over het welbekende Pulitzer hotel in Amsterdam. In het hotel heb je maar liefst 225 unieke kamers die zeer bijzonder zijn. De binnentuin maakt het zeker af. Tijdens het verblijf kun je ook een boottocht maken, terwijl je gebruik maakt van de gratis WiFi – ideaal voor de millenials onder ons.  Met genoeg restaurantjes en hotspots in de straat is dit zeker een aanrader. Met een koninklijk gevoel val je in slaap, sleep tight.  Ook kun je hier gelijk een kamer boeken om een meeting te houden, zo maak je gelijk indruk op je collega’s.

W Amsterdam

Je bent net wezen stappen in een vette club, maar je hebt nog geen slaapplek. Where to go? Gelukkig zit Hotel W Amsterdam in dezelfde straat. “Beleef W Amsterdam vanuit het kloppend hart van Amsterdam, pal achter De Dam. Relax in een van onze 238 kamers of suites verdeeld over twee luxueus gerenoveerde panden en krijg insider access met een passie voor trendy design, high-end fashion en de nieuwste muziek’’, aldus W Amsterdam. On top of that: kun je genieten van het daktteras, perfect voor de Instagrammers onder ons.

Ben je meer on a budget, of wil je gewoon nog meer staycation ideeën? Houd dan onze blog in de gaten!

Let’s stay here:

Café de Paris: Rokin 81 – 83, 1012 KL Amsterdam

Bar Restaurant De Kop van Oost: Zeeburgerpad 1, 1018 AH Amsterdam

Mama Kelly: Olympisch Stadion 35, 1076 DE Amsterdam

Happy Happy Joy Joy: Bilderdijkstraat 158HS, 1053 LC Amsterdam

Pulitzer Amsterdam: Prinsengracht 323, 1016 GZ Amsterdam

W Amsterdam: Spuisstraat 175, 1012 VN Amsterdam

Geef een reactie