Holiday, here I come

De tijd is aangebroken, je hebt vakantie! Of nou ja, de meeste dan. Nog eventjes en dan is het tijd om je koffer weer tevoorschijn te halen. Ga je naar het buitenland of ga je de rest van Nederland ontdekken? Hoe dan ook, wij zijn hier om jou de perfecte shots te leren. Pak je bikini en strandhoed erbij, it’s holiday time!

Je hebt mensen die het liefst een luie vakantie hebben en mensen die dolgraag 30.000 stappen per dag willen lopen, wie ben jij? Zelfs met een weekendje weg laad jij jezelf weer op en ontdek je de mooiste plekjes, wat natuurlijk goed is voor jouw Instagram. Zoek de leukste hotspots voordat je weggaat, want zo kun je bekijken welke items in jouw kledingkast er het beste bij past. Het is ontzettend handig om alleen met handbagage te reizen. Hierdoor kun je deze overal gemakkelijk meenemen en zo snel mogelijk een snelle outfit-change inplannen. Niet geheel onbelangrijk is het natuurlijk ook veel voordeliger, voor wanneer je met het vliegtuig reist.

Je hebt je research gedaan, alles ingepakt en bent eindelijk aangekomen op bestemming. What to do next? Nu gaat het nog om foto’s maken! Dit ligt vooral aan de locatie waar je naartoe gaat, is het iets in de richting van Colourful Cape Town of Iconic Iceland?

Wake up #flawless

Vooral wanneer jij je wilt focussen op travel fotografie, is het van belang (sorry voor diegenen die niet een morning person zijn) om vroeg op te staan. Wake up early, stay out late. Licht is een van de belangrijkste aspecten wanneer het om fotografie gaat, tenzij je rond wilt lopen met extra belichting. Dit scheelt ook weer met het aantal toeristen die je op de hotspots tegen zult komen.

Spoiler alert: je hebt geen dure camera nodig om dit soort foto’s te maken en alle inside-outs te hoeven weten. Met je telefoon of een Point and Shoot Camera kun je precies dit soort foto’s maken waar je van droomt. Oefening baart kunst en je kunt je kennis uitbreiden wanneer het om fotografie en bewerken gaat! Zoek uit wat jouw stijl is, dan weet je wat je wilt fotograferen en hoe je ze wilt bewerken (zodat ze snel op al je socials kunnen staan).

A different view

Het gebruiken van verschillende camera angles is een van de meest creatieve manieren om je foto er goed uit te laten zien. Je hebt verschillende angles die je kunt gebruiken, waaronder bird’s eye view, wat van boven gemaakt wordt. Dit is ideaal voor travel fotografie, maar ook om het frame goed te vullen.

Onze favorieten zijn de close up’s en low angle. Het contrast tussen deze hoeken zijn overduidelijk en toch heb je met beide foto’s te maken met detail shots. Wat is jouw fave angle?

 

Geef een reactie